kategori: İnternet

Steam zoru başardı! Kütüphanede 30 bin oyun oldu

2003 yılında piyasaya sürülen ve oldukça büyük başarılara imza atan Steam, son zamanlarda artık vazgeçilmez bir uygulama haline geldi. İlk çıktığı günde her oyunu kütüphanesine sokamayan ama zaman ilerleyince artık binlerce oyuna ev sahipliği yapmaya başladı. Steam son gelen bilgilere göre 30 bin oyuna artık ev sahipliği yapıyor. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere toplamda 30 bin oyunun olduğu müjdesi açıklandı. Steam’den gelen açıklamalara göre 2018 yılında 9 binden fazla oyun yayınlandı. Bir önceki yıl bu rakam yaklaşık olarak 7 bindi. Steam bu başarısını elbette güvenlik önlemlerine ve hileli kullanıcılara karşı acımasız hareketlerine borçludur.

2019 YILINDA STEAM BAYRAM EDECEK

Yabancı kaynaklı bir basın kuruluşuna göre Steam her yıl büyüme gösteriyor ve geçen yılı baz aldığımızda yayınlanacak oyun sayısının 2019 yılında 10.000 olacağı tahmin ediliyor. 10.000 tane yeni oyunun çıkması oyun piyasasında bir hayli büyüme yaratacak ve elbette oyuncuların da sayısı artacak. Steam güvenli oyun oynamak için oldukça büyük güncelleştirmeler yapıyor ve hileli bütün kullanıcıları oyunlardan men ediyor. Steam’de oyunlar bir kereye mahsus ücretli olarak yayınlanıyor ve yıllarca bu oyunlar bütün güncellemeleri alabiliyor.

RAKİPLERİ YERİNDE SAYIYOR

Steam eğer büyümeye devam ederse çok yakında bütün piyasayı ele geçirecek ve tıpkı Google gibi geçilmesi zor bir imparatorluk kuracak. Steam verileri sürekli olarak değişiklik gösteriyor evet ama büyüme oranını ciddiye aldığımızda Steam’de oldukça büyük yeniliklerin olacağını da söyleyelim. Steam 2019 yılında 10.000 yeni oyun piyasaya sürerse bütün oyunların fiyatı da rekabetten dolayı ciddi düşüş yaşayacak.

SERKAN

Paylaş
Editör
SERKAN

Benzer Haberler

Türkiye`nin En Büyük Oyun Şirketleri 2023

Türk oyun şirketleri arasında 2023 yılı itibariyle öne çıkanlar aşağıdaki gibidir. Sıralama karışık olarak gerçekleştirilmiştir.…

2 ay önce

Age of Empires 3 Hileleri

Age of Empires 3 hileleri güncel listesi. Bu kodları kullanmak için, oyunu başlatın ve klavyenizde…

2 ay önce

Valorant Hesap Açmak ve Valorant`ı İndirmek

Valorant, Riot Games`e ait bir oyundur ve oyunu oynamak için Riot Games hesabın oluşturmanız gerekmektedir.…

2 ay önce

Ücretsiz Qr Kod Oluşturma

Qr kod, internet ortamında artık çok aktif olarak kullanılmakta. Bu yüzden qr kod oluşturucu siteler…

9 ay önce

Turkmmo Forum Büyümeye Devam Ediyor!

2009 yılında yayın hayatına başlayan Turkmmo Forum`u  2,3 milyon üyesi ve 20 milyondan fazla yazılan…

1 sene önce

Rise Online World, 15 Nisan`da Açılıyor!

Rise Online World, Mmorpg oyuncuları tarafından uzun süredir bekleniyordu. Beta testleri sonuçlanan oyun 15 Nisan…

1 sene önce