Fortnite artık sosyal bir platform haline geldi! Facebook’tan daha aktif!

Dünyayı ele geçirmeye hazırlanan Z kuşağının yeni sosyalleşme araçları farklı bir mecralar oluşturdu. Fortnite ve diğer oyunlar artık bir sosyal platform haline geldi. İnsanlar bu platformlarda hem eğleniyor hem de birbirleri ile tanışarak sosyalleşmeye adım atıyorlar.


Fortnite artık sosyal bir platform haline geldi! Facebook'tan daha aktif! 1

2017 yılının ikinci yarısında piyasaya sunulan Fortnite oyunu, 100 milyondan fazla oyuncuya ulaştı ve her gün milyonlarca oyuncu oyuna girerek vakit geçiriyor. Facebook denince eskiden akla ilk gelen şey arkadaş edinme ve aynı zamanda gençlerin oluşturduğu bir sosyal platform olurdu. Facebook artık bir haber platformu haline gelmişken, Fortnite gibi global oyunlar artık sosyal platform haline gelmeye başladı. Dünyanın en çok oynanan Battle Royale oyunu olan Fortnite, araştırmalara göre sosyal platform haline geldi ve her gün onlarca insan tanışarak birbirleri ile gerçek hayatta da buluşuyorlar.

200 MİLYONU AŞTI

Sadece 1.5 yılda 200 milyondan fazla satılan Fortnite oyununda otomatik olarak 200 milyonu aşkın oyuncusu var. Bu oyuncular neredeyse her gün platforma giriş yaparak oyun oynuyorlar ve aynı zamanda yeni oyuncular ile tanışıyorlar. Oyuncular haftada en az 10 saatini oyunda geçiriyor ve araştırmalara göre bu rakam Facebook’ta gençlerin geçirdiği zamandan çok daha fazladır.

Z KUŞAĞININ SOSYALLEŞME ALANI FARKLIDIR

Dünyayı farklı bir hale getirecek olan ve çok kısa zaman sonra dünyayı yönetmeye başlayacak olan ‘Z kuşağı’ artık internette sosyalleşmeye farklı bakıyor. Günde 50 milyondan fazla aktif oyuncusu olan Fortnite ve diğer oyunlarda eğlenerek sosyalleşen bir platform oluşturulması bu kuşağın hoşuna gitti. Sosyalleşme alanı sosyal medya yerine oyunlar olan, beyaz yaka dönemine hiç ilgi göstermeyen Z kuşağı sayesinde dünya çok farklı bir yer olacak. Fortnite ise bu yeni dünyanın ilk adımını atmış oldu.

YAZAR: EFE SALİH

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Zula Sistem Gereksinimleri 2019 5

Zula Sistem Gereksinimleri 2019

Zula sistem gereksinimleri belli oldu. 2019 Zula sistem gereksinimleri minumum ve maksimum değerlerini bu yazımızda açıklıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.